sobota 21. apríla 2012

Amy, who lives next to you? 13.


Here you are! Hádam sa bude páčiť

Rozhliadla som sa dookola. Nikde žiadne menovky ani nič, čo by mi povedalo, kde sme a čo tu chceme. Dvere sa otvorili a v nich stálo dievča okolo dvadsať päťky, s blond vlasmy, perfektnými handrami a make-upom. Usmiala sa na Zayna a potom zmätene pozrela na mňa. „Molly, toto je Amy, moje dievča,“ vysvetlil Zayn. Keď povedal “moje dievča,“ skoro som vybuchla do rehotu. Len som sa pousmiala a snažila sa tváriť normálne. „Poďte dnu,“ kývla nám a prezrela si ma. „Veľmi ma teší!“ usmiala sa na mňa, ja som sa usmiala tiež a povedala: „aj mňa.“ „Už prišli aj ostatní?“ spýtal sa Zayn. „Nie, ste tu prví.“ Ničomu som nerozumela. Ako vždy. Viedla nás cez obývačku do druhej miestnosti, kde boli kreslá, zrkadlá a obrovské množstvo kozmetiky. Obzerala som sa okolo seba a musela som vyzerať ako totálny idiot. Niekto zazvonil a Molly šla otvoriť. „Zayn, kde to sme? A prečo?“ spýtala som sa, keď sme boli sami. „Molly je naša stylistka...“ chcel ešte niečo dodať, ale spomínaná došla aj s Harrym. Vyzeral hrozne. Bol úplne bledý, s obrovskými kruhmi pod očami. Akoby už niekoľko dní nespal. „Čaute,“ pozdravil a zvalil sa do jedného z kresiel. Žiadne otázky, čo tu ja robím? Pozrela som nechápavo na Zayna a ten len pokrčil plecami. Prišla som za Harrym. „Si v poriadku?“ nemohla som si odpustiť otázku. „Nemyslím,“ povedal a viac si ma nevšímal. „A kde máš svoju mladú krásavicu?“ spýtal sa Zayn, ktorý tiež nechápal, čo mu je. „Caroline nepríde. Rozišli sme sa,“ povedal a skoro sa rozplakal. „Našla si mladšieho?“ spýtal sa Zayn a zachechtal sa. Nepochopila som jeho poznámku, ale bolo mi jasné, že to bolo hnusné. „Zayn, prestaň byť hnusný!“ „Ale čo?! Zastávaš sa Harolda?“ „Hádam len nežiarliš!“ obidvom nám mykalo kútikmi úst a keď sme si to všimli, rozosmiali sme sa.
Vošla Molly. „Všetci do kresiel! Okamžite. Kým začneme?“ Nikto sa nehlásil, tak sa pobrala k Zaynovi. „Amy, ty si zatiaľ obleč šaty.“ „Teraz? To musím byť celý deň v šatách?“ „Nediskutujeme o tom! Obleč sa a sadaj do kresla. O zvyšok sa postarám sama.“ „O čo sa plánuješ postarať?“ „O tvoje vlasy a make up predsa.“ Len som na ňu pozerala, no niekto zaklopal. „Amy, skočíš otvoriť? Zayna teraz nemôžem pustiť a Harry tam nedojde.“ Pozrela som na Harryho a naozaj nevyzeral, že dokáže chodiť. Nemá náhodou večer spievať? Povzdychla som si a šla k dverám. Stáli tam Louis, Niall a ešte jeden chalan s babou, ktorých som nepoznala. Keď ma Niall zbadal, vyvalil oči. Kývla som im nech vôjdu a šla späť za Molly.  „Kto je to?“ „Louis, Niall a ešte dvaja ďalší.“ Zdvihla obočie. „No čo, tých dvoch nepoznám.“
Všetci štyria vošli, Louis držal dvojlitrovú coca-colu a poriadne ňou hrkal. „Uvedomuješ si, že keď to ovtoríš, buchne to?“ spýtala som sa. „Ó áno, uvedomujem si to,“ škodoradostne sa zachechtal, „ len ty si zrejme neuvedomuješ, že to všetko skončí na tebe!“ A vtedy otvoril flašu a hrdlo otočil smerom ku mne. Asi minútu sme nikto nič nevraveli, len sme pozerali na seba. Potom sa Louis rozrehotal. Niall, Zayn a tí dvaja neznámi sa k nemu pridali. „Kto si a čo si mu spravila?“ spýtal sa ten neznámy chalan. „Nič som mu nespravila! A som Amy.“ „Moje dievča!“ spoza mňa vykríkol Zayn. Keď som ho počula, začala som sa smiať. Nemohla som si pomôcť. „Ty že si nič nespravila?! Netvár sa ako neviniatko!“ Louis sa na mňa mračil. „Ty si na mňa nahnevaný pre ten fór? Lebo to nebola len moja práca a ani môj nápad.“ „Ale čo, takže na koho to zhodíš?!“ „Na nikoho to nechcem zhodiť, ide o to, že sme si z teba vystrelili traja, ale colu som schytala iba ja!“ Tí dvaja na mňa pozerali ako na idiota, Molly upravovala Zaynove vlasy a Harry bol totálne mimo.

Otočila som sa k dverám, kde tí štyria stále stáli a pozerali na mňa. Iba Niall pozeral inde. Nižšie, priamo na moje tričko, ktoré bolo premočené a viac-menej priesvitné. Založila som si ruky. „Niall, kam sa to pozeráš?!“ Začervenal sa a zamrmlal niečo nezrozumiteľné. Louis sa rozrehotal a všetci okrem Harryho sa k nemu pridali. Má neuveriteľne nákazlivý smiech. „Čo s ním urobíš, Zayn?“ začal si ho Louis doberať. „Skús sa pohnúť a uvidíš!“ sikla Molly a ďalej mu upravovala vlasy. „A čo sa týka vás ostatných,“ zamračila sa, „do kresiel! Ihneď! A Danielle, môžeš ukázať Amy kúpelňu? A ty Amy si vezmi šaty a keď sa umyješ, obleč si ich!“ Len som poslušne vzala tašku so šatami a šla za Danielle, tým dievčaťom, čo prišlo s Louisom, Zaynom a tým posledným. Molly vyzerala naštvane a neodvážila som sa neposlúchnuť. Danielle mi ukázala kúpelňu a aj to, kde nájdem uteráky a všetko potrebné. Potom odyšla. Nie je veľmi zhovorčivá alebo sa len nechcela rozprávať so mnou. Skôr to druhé, čo už.
Začala som si vyzliekať hnedé lepkavé veci. Mala som mokré úplne všetko a poriadne to lepilo. Ja toho Louisa zabijem! Vyšla som von, kde Molly pracovala. Niall bol hotový a Louis pomaly tiež vstával z kresla. Obaja vyzerali dokonalo a ja som sa pri ich  cítila ako nejaká sedláčka. „Amy, sadni si sem!“ Molly ukázala na posledné voľné kreslo a začala púdrovať Zayna. Asi po troch sekundách zvreskla: „LOUIS!!!!“ Ten sa zatváril ako neviniatko. „Molly, volala si ma?“ spýtal sa sladko s nevinným úsmevom. Škaredo naňho zazrela a ukázala na Zayna. Pozrela som na neho a vyprskla do smiechu. Bol sfarbený do červeno-ružova a vyzeralo to katastrofálne. Nechápal, na čom sa smejem a rýchlo sa otočil k zrkadlu. Vizeral, že dostane infarkt. „To-to-to.... za čo?!“ Louis sa zamračil. „Ponožky!“ zašomral. Zayn si vyhrnul nohavicu a všetci pozreli na jeho ponožky. Potom sa rozrehotali. Ja som nechápala. Mal úplne obyčajné čierno-biele pásikavé ponožky. Čo na nich Louisovi vadilo? „A čo sa týka teba,“ ukázal smerom ku mne, „tentokrát ti to tričko odpustím, ale nabudúce...“ pokrútil hlavou. Čo je zlé s mojim tričkom? Obyčajné biele s modrými pásikmi, ak nerátam tú colu. „Čo je zlé na mojom tričku? Teda okrem tej coly, ale tú máš na svedomí ty!“ „Nehraj hlúpu!“ povedal a vyšiel z miestnosti. Až teraz som si všimla, že na mňa všetci pozerajú. Molly mi ukázala na voľnú stoličku a začala zachraňovať Zaynovú tvár.

Chvíľu som rozmýšlala, čo teraz, no nič ma nenapadalo. S povzdychom som si sadla, oprela sa a zavrela oči. To v akom blázinci som skončila? Niekto ma zozadu chytil okolo pliec. Otočila som sa a uvidela Zayna s už dokonalou, nečervenou tvárou. Povzbudzujúco sa usmial. „Vydržíš tento blázinec?“ Číta mi snáď myšlienky?! Pokrútila som hlavou. „Nie, ale mám na výber?“ „Vlastne máš. Môžeš vstať a utiecť,“ uškrnul sa „Môžem?“ tvárila som sa, že tú možnosť zvažujem, no v skutočnosti by ma to ani nenapadlo. Predsa ho nenechám v štichu, keď potrebuje pomoc. „Neboj, sa neutečiem,“ povedala som po chvíli, keď už Zayn vyzeral vystrašene z môjho možného úteku. „Môžem sa niečo spýtať? Ale nesmej sa!“ „Už si sa spýtala, ale môžeš ešte raz,“ uškrnul sa. „Ten chalan, čo prišiel s Niallom a Louisom...“ „Liam,“ prerušil ma, „on je tiež z vašej kapely?“ Niall dostal nekontrolovateľný záchvat smiechu a Molly, ktorá mu práve upravovala aj tak dokonalé vlasy sa na nás so Zaynom zamračila. „To sa pýtaš každého, Amy?“ smiech ho už konečne trochu prešiel, „ako dobre, že je nás len päť a nie dvadsať.“ „Už len to by mi chýbalo, dvadsať takýchto bláznov! A ty sa toľko nerehoc, lebo si zničíš make up! A Zayn, ty to platí aj pre teba!“ Zayn sa rýchlo pozrel na svoju tvár v zrkadle a keď zistil, že je dokonalá ako vždy, upokojil sa. Ja som len zavrela oči a ani neviem ako som zadriemala.

Prebrala som sa, až keď som zacítila niečo, čo ma šteklilo na čele. Otvorila som oči a skoro vykríkla, keď som uvidela nad sebou Louisovu hlavu. V ruke držal krikľavo zelenú fixu. Pozrela som sa do zrkadla pred sebou a moje najhoršie obavy sa naplnili. Po celej tvári som mala nápisy Milujem Louisa. „LOUIS TY IDIOT!!!!!“ zvreskla som . všetci okamžite pribehli. Keď zbadali moju tvár, začali sa, samozrejme, rehotať. Ja som vstala, vylepila jednu Louisovi a vzala mu fixku. On si šúchal líce, kam moja ruka dopadla a ja som študovala obal fixky. Nikde sa našťastie nepísalo, že by mala byť vodeodolná. Išla som teda do kúpelne a fixu cestou hodila do koša. To sa nezaobišlo bez poznámok zo strany Louisa, ktoré som úspešne odignorovala.
Začala som si drhnúť tvár a nápisy išli dolu, spolu s make-upom, ktorý som si ráno dala. Umývala som si tvár, keď niekto zaklopal. Otvorili dvere a stál v nich Liam. Aspoň myslím, že sa tak volá. „Môžem na slovíčko?“ spýtal sa, prikívla som a ďalej si umývala tvár. „Prosím ťa, nič si nerob z Louisovych žartov. Teraz si pre neho nový terč, ale čoskoro sa vráti k tým starým. Nehnevaj sa naňho, on to nerobí preto, že by ťa nemal rád, on to robí zo srandy. Ale jeho to prejde. Dávam tomu týždeň a bude skúšať tie svoje fóry opäť na nás.“ „On je stále takýto?“ „Viac-menej. Ale prezraď, čo si mu spravila?“ „Prečo len ja? To bola tímová práca!“ „Tak čo ste mu spravili?“ spýtal sa a ja som mu porozprávala, ako prišli s Harrym k Niallovi, obidvaja opití a na druhý deň si Louis nič nepamätal. A ako Harryho napadlo, vymyslieť si, čo spravil. Liam sa tváril sklamane. „Myslel som, že to ty si taký výmyselník a teraz sa dozviem, že to bol Harryho nápad.“ Zatvárila som sa urazene. „Náhodou, aj ja som všeličo vymyslela. Napríklad som mu nahovorila, že sa pokúsil znásilniť Nialla!“ Liam vyprskol do smiechu a smial sa ešte poriadne dlho. „Dobre sa bavíte?“ otvorila dvere Danielle, „Molly vás obidvoch zháňa!“ Liam chytil Danielle za ruku a vyšli von. Ja som si ešte skontrolovala  či nemám na tvári nejaký zabudnutý nápis a tiež šla za Molly. Tá hneď začala robiť poriadky. „Chalani, do obývačky, tam máte obleky, tak pohnite. Danielle, ty si tu obleč šaty a ty Amy, do kresla! No poďme, pridajte!“ Všetci, dokonca aj Louis ju bez odvrávania poslúchli. Sadla som si do kresla a čakala, čo so mnou spraví.

6 komentárov:

  1. ...zase skvelé...už sa teším na ďalšiu :) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. je to super! pásiky :DDDDd si ma rozosmiala :DDD och, dokonalosť, máš talent ;) teším sa na ďalšiu♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa zakopeeeeeem :D perfektne...:D tak som sa smiala :D tešim sa na dalsiu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. božeeee ..som sa inak nasmiala ..:D :D :D :D :D pásiky ..:D :D :D ako može niekto v Louisovej prítomnosti nosit pásiky ..neodpustitelné :D .! :D ..už aby bola dalšiaaa ..neviem sa dočkat .:)

    OdpovedaťOdstrániť