nedeľa 22. apríla 2012

Amy, who lives next to you? 14.


PRED ODCHODOM NA VEČIEROK

Všetci sme stáli nastúpení vedľa seba, Molly sa okolo nás prechádzala a kontrolovala či vyzeráme dostatočne dobre a môžeme ísť. Pred pol hodinou prišla Eleanor a zvítala sa so všetkými, dokonca aj so mnou. Vyzerala úžasne, mala perfektné šaty, vlasy, make up... proste všetko. Hneď sa nalepila na Louisa a už sa od neho neodlepila. Molly sa ich síce snažila od seba odtrhnúť, nechcela, aby mal Louis na tvári Eleanorin rúž, ale bez úspechu. Tak to vzdala, poslednýkrát nás skontrolovala a poslala do auta.

Cesta netrvala dlho a ocitli sme sa pred obrovskou budovou. Pred dverami ležal červený koberec, okolo neho zátarasy a za nimi stovky fotografov a milióny vrieskajúcich dievčat (uznávam, že s tými miliónmi som to prehnala, ale vtedy mi to tak pripadalo).  „Pre Boha,“ povzdychla som si, Zayn sa prestal pozerať do zrkadla a radšej ma objal. „Len pozor, nech si nezničíte make up!“ zasmial sa Louis. „Neotravuj a radšej si daj dolu ten rúž!“ povedala som mu a silnejšie som objala Zayna. Louis mu vytrhol z ruky zrkadlo a skontroloval si tvár. Keď zistil, že nikde žiaden rúž nemá, vrátil zrkadlo Zaynovi a zamračil sa na mňa. Určite by mi niečo “milého“ povedal, no vtedy šofér otvoril dvere. Louis chytil Eleanor za ruku a spoločne vystúpili. Všade cvakali foťáky, faninky vrieskali a Louis s Eleanor sa usmievali na všetky strany. Ruka v ruke, s úsmevom na perách kráčali po červenom koberci k dverám. Za nimi vyšli Liam s Danielle, tiež s úsmevom na perách. „Niall, a ty máš kde vlastne babu?“ spýtal sa Zayn. „Tu, nevidíš?“ povedal, chytil Harryho okolo pliec a spoločne vystúpili, rozdávajúc úsmevy na všetky strany. „To aj ja sa mám tak idiotsky vyškierať?“ spýtala som sa Zayna. So smiechom prikívol, vystúpil a podal mi ruku. Chytila som mu ju a vyšla za ním. Foťáky cvakali a ja som mala chuť dať si ruky pred tvár. Namiesto toho som sa usmievala a kráčala za ruky so Zaynom k budove. On si to užíval, kýval fanúšikom a posielal im vzdušné bozky. Ja som sa len priblblo usmievala a dávala si pozor, nech nespadnem, lebo moje opätky boli nebezpečné.

Keď sme sa konečne dostali dnu, zvyšok Zaynovej kapely tam už, samozrejme, bol. (stále ich volám Zaynova kapela, lebo ten názov je na mňa príliš dlhý) Sedeli pri jednom veľkom stole a smiali sa. Samozrejme. Robia aj niečo iné? Zayn ma ťahal ku nim. Na stole pred nimi už stála fľaša nejakého tvrdého a určite poriadne drahého alkoholu. „To sa chcete opiť, ešte ste len prišli?“ nemohla som sa nespýtať. Veď majú o chvíľu spievať a oni sa tu ožerú! „Dlhuješ mi dvadsať kíl mrkvy!“ Louis sa uškrnul na Harryho. Všetci sme na nich nechápavo pozreli. Vysvetlil to Louis, kedže Harry bol ešte stále v depresii z rozchodu a neschopný hovoriť. „Malá stávka. Kučeravý tvrdil, že Amy sa bude chcieť ožrať hneď, ako prídeme. Ja som vravel, že počká, kým budeme spievať. Takže keď sa vrátime, chcem tých dvadsať kíl mrkvy!“ uškrnul sa na Harryho, ktorý ho takmer vôbec nevnímal. „Ja by som mu žiadnu mrkvu nedávala. Jeho odhad je totižto rovnako mimo ako Harryho. Ja sa neplánujem opiť ani teraz, ani keď budete spievať, ani neskôr. Ja dnes vôbec piť nebudem.“ Po tomto vyhlásení na mňa všetci len pozerali, potom si ma Louis začal doberať. „Ále, takže abstinentka? Chudáčik Zayn bude musieť zostať s tebou triezvy, však?“ „Samozrejme, že nie. Kľudne sa všetci opite, mne to neprekáža,“ škaredo som pozrela na Louisa, ktorého som tým akurát dobre pobavila a rozosmiala. „A prečo vlastne nepiješ?“ spýtal sa Liam. Bolo mi blbé priznať si to, no taká kreatívna, aby som si v momente vymyslela nejaký lepší dôvod nie som. „Nemám ešte 18. A keby v škole zistili, že som bola opitá, asi by ma vyrazili. Už pred pár dňami som k tomu mala veľmi blízko.“ „Nie je to až také zlé, keď ťa vyrazia, ver mi, zažil som to,“ znova si ma doberal Louis, „ale pochváľ sa, čo si spravila?!“ „To by aj mňa zaujímalo,“ pripojil sa Niall, „minule si to nechcela prezradiť.“ Zamračila som sa na neho. „Prečo si myslíš, že sa môj názor od minula zmenil a teraz ti to prezradím?“ Louis začal vyjednávať „Ak mi prezradíš, čo si urobila, poviem ti, začo vyrazili zo školy mňa!“ „Keby som to chcela vedieť, tak sa spýtam Zayna. Ale môžeš si byť istý, že ma to vôbec netrápi.“ Zatváril sa urazene, asi nie je zvyknutý, že niekoho netrápi. Potom sa výťazoslávne usmial. „Keď mi to nepovieš ty, dostanem to zo Zayna!“ „Lenže ani on to nevie!“ zasmiala som sa a jemu úsmev povädol. Otočila som sa od neho preč, už sa mi s ním nechcelo hádať. Vtedy som si všimla, že ostatní nás celý čas pozorovali. Ako inak? „Dobre sa na mne bavíte?“ spýtala som sa ich. „Na vás obidvoch!“ povedala so smiechom Eleanor. Louis sa na mňa zamračil, „to si s tebou ešte vybavím neskôr,“ potom sa otočil k nej, „s tebou si to vybavím hneď teraz!“ pohrozil jej a pobozkal ju. Ja som sa rašej od nich odvrátila a obzerala sa okolo seba.

Obzerala som sa na všetky strany, nechcela som nič prehliadnuť. Zo dvadsať stolov ako ten, pri ktorom sme sedeli. Zdá sa mi to, alebo naozaj pri jednim sedí Justin Bieber? Otočil sa chrbtom a tak som to nezistila. Ďalej tu bol obrovský bar a pódiu, na ktoré práve niekto vystupoval. Ed Sheeran. Všetci sa otočili smerom k nemu a počúvali, čo rozprával. Najprv všetkých privítal a poďakoval im, že prišli, potom rozprával o svojom novom CD-čku. Pokrstil ho a zaspieval jednu pieseň. Tá pieseň bola úžasná a on bol vynikajúci spevák. Keď dospieval začal znovu hovoriť a chalani vstávať. Zayn mi pošepkal do ucha: „Hneď sme späť,“ a už ho nebolo. Stále mi nedochádzalo, čo sa deje, ale Danielle s Eleanor zostali na mieste sedieť, tak som zostala aj ja. Znovu som sa otočila k pódiu, ale už tam nestál jeden človek, stálo ich tam päť. Začala hrať hudba a Liam začal spievať: „I've tried playing it cool, but when I'm looking at you...“ nepoznala som tú pieseň, ale páčila sa mi a musela som uznať, že spieva dobre. Dospieval a svetlá zasvietili na Harryho. Ten chalan je neuveriteľný herec! Ešte pred chvíľou vyzeral, že umiera a teraz sa usmieva na pódiu a spieva. Bezchybne spieva. Po ňom začal spievať Zayn. Má naozaj pekný hlas a perfektne spieva. Jeho časť netrvala dlho, začal refrén a všetci skákali a pobehovali po pódiu. Spievali a zjavne si to užívali. Niall poskakoval a pobehoval ako všetci. A potom netuším ako, vyskočil hádam jeden a pol metra nad zem. Sledovala som ho s otvorenými ústami, no to už refrén skončil a všetci sa upokojili. Začala Niallova časť a on spustil: „Now I'm climbing the walls, but you don't notice at all...“ samozrejme, úplne bezchybne. Svetlá sa namierili naňho a ja som si uvedomila, ako úžasne tam vyzeral. Pravdaže, že všetci vyzerali úžasne, ale z Nialla  som nedokázala spustiť oči. V tmavom obleku a bielej košeli bol jednoducho na zjedenie. PRESTAŇ! Vynadala som si, už len to by mi chýbalo, aby som sa zamilovala doňho. Veď predsa “chodím“ s jeho kamarátom! A okrem toho, neexistuje žiadna šanca, že by sa on mohol zaujímať o mňa. Tak prečo sa sem celý čas pozerá? Určite sa pozerá na nás všetky tri, kam inam by mal pozerať? Keď myslíš... hádala som sa sama so sebou. Aj keď som sa snažila presvedčiť samú seba o opaku, pozeral na mňa. Celý čas, kým spieval. Radšej som zavrela oči a vnímala len jeho úžasný hlas.  Čo mi vlastne na jeho speve vadilo? Prečo som mu vždy chodila vynadať? Keď som ho počúvala, nič ma nenapadalo. Pokúšala som si spomenúť, no na nič som neprišla.

Skôr, než som sa spamätala, pieseň skončila a chalani boli opäť pri nás. Danielle vstala a objala Liama. „Bolo to nádherné!“ pochválila ho a pobozkala. Niečo podobné sa odohralo aj medzi Louisom a Eleanor a ja som pochopila, že sa to očakáva aj odo mňa. Zayn šiel spolu s Niallom kúsok za ostatnými a rozprávali sa, tak som išla za ním. „Bolo to skvelé!“ povedala som mu, keď sme sa stretli. Niall počúval a pochybovačne na mňa pozrel „Ale čo, a tebe sa odkedy páči naša hudba?“ „Zrejme od teraz,“ pokrčila som plecami a pomaly sme sa začali vracať k ostatným. „Takže už mi neprídeš vynadať, keď budem hrať?“ „Ak to nebude tak falošne ako teraz Zayn...“  Zayn sa zatváril vydesene a šokovane. „Ja som bol falošný?“ spýtal sa po chvíli. Niall medzi tým kamsi zmizol. Vážne som prikívla. „Asi dva alebo trikrát.“ Zatváril sa nešťastne a ja som sa rozosmiala. Nechápavo na mňa pozrel. „Ty si taký dôverčivý!“ „Takže to nebolo falošne?“ spýtal sa s nádejou v hlase.  „Samozrejme, že nie. Spieval si perfektne!“ Ako som to povedala, viditeľne sa mu uľavilo. Silno ma objal. „Zayn, udusíš ma!“ zachripela som a pokúsila sa ho odtlačiť. Pochybujem, že si to vôbec všimol. No aj tak ma pustil a prišli sme k ostatným.

Louis práve nalieval do piatich pohárov z flašky, ktorú chcel otvárať, keď sem prišiel. Jeden posunul Zaynovi hneď, ako prišiel k stolu. „Nevadí ti to?“ spýtal sa Zayn a ukázal na pohárik, ktorý držal v ruke. „Jasné, že nie! Tak poďme, na ex!“ nebolo mu to  treba dvakrát hovoriť, okamžite poslúchol a prázdny pohárik položil pred Louisa, ktorý sa ujal funkcie barmana. Otočila som sa od nich a sadla si. „Dáš si s nami?“ spýtala sa Danielle a ukázala na nejaký oranžový nápoj, čo mala v pohári. „Ja nemôžem piť“ „To je len džús,“ zasmiala sa. „Ty tiež nepiješ?“ spýtala som sa neveriacky. „Ani ja,“ prihlásil sa Liam, „ale nemusíš sa báť, tí alkoholici to za nás dobehnú!“ Otočila som sa k “alkoholikom,“ ktorí už mali pred sebou druhú flašku. „Tí sú teda rýchli!“ Liam so smiechom prikývol „To sa ešte len rozbiehajú.“ K nášmu stolu prišiel čašník. Ja som si objednala džús, Eleanor objednala ešte dve fľaše vodky. A takto pokračovalo celý večer. Oni pili a my sme sa rozprávali. O všetkom, čo nás napadlo. No tým sa to ani z ďaleka nekončilo...

12 komentárov:

  1. na toto som čakala ..aj ked v takomto momente to skončit !! :D .no aj tak krásne ..teším sa na dalšiu ..a hlavne na Nialla a Amy ..som na to zvedavá ..velmi ..:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. božeee ja som si uplne predstavovala ako zayn stoji je vyšši,ona pod nim opretá o jehu hrud a smeje sa a hovori mu jak falošne to zaspieval. P.S.- ked sa objimali mohla si dať že ju chytil za riť! :D:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem :D a nechytil ju za riť, lebo v čase toho rozhovoru bol ešte triezvy, ale začal už piť, takže sa neboj, on sa nejak prejaví :) len či sa ti to bude páčiť



      Kikuš <3

      Odstrániť
  3. ňam ňam ňam.. môj Zayner ♥ :D ale inak je to perfektné.. žeriem, ako sa s Tommom doberajú ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super...alkoholici...ach super,super,super(zase :))...som zvedavá,ako to bude pokračovať medzi Amy a Niallom...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. wuáá, rivalita medzi Amy a Louisom? :D i like it! :D na túto časť som sa tešila a som zvedavá, ako nás zase prekvapíš nabudúce :D och, skrátka dokonalé! :) veeeeľmo rada budem, keď bude ďalšia! :)) love yaa♥ xx

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dokonalost sama o seebe!! :)

    OdpovedaťOdstrániť