streda 4. apríla 2012

Amy, who lives next to you? 3.


Dúfam, že sa bude páčiť. :)


Ako Jennifer odišla, začalo mi dochádzať, čo som urobila. Zostala som sama, len so svojími výčitkami svedomia. Sadla som si na postel a rozplakala sa. Bola som k Jennifer strašne hnusná. Prehnala som to a poriadne. Jedna časť mňa si síce myslela, že Jennifer si to zaslúžila, no ja som dala za pravdu tej, čo tvrdila, že som to prehnala a bola som odporná. Vedela som, že to, že sú teplí som hovoriť nemala. Keď som to hovorila, tak som asi nemyslela. Veď ja som očakávala takúto reakciu. Presne o toto mi šlo! Ale prečo som to urobila? Nechápala som samú seba. A prečo som nakričala na Nialla? Veď on za nič nemôže. Jednoducho mi praskli nervy. Mala by som sa Jennifer ospravedlniť. Asi ma nebude počúvať, ale musím to skúsiť.


Niekto zazvonil pri dverách. Kde mám okuliare? Hmatala som po posteli a niekto mi stále zvonil pri dverách. Po chvíli som to vzdala a išla som otvoriť. Pripadala som si ako úplny retard, keď som sa človeka stojaceho pri dverách musela spýtať: „Kto si?“ Zrejme na mňa pozeral ako na debila, ale s očami plnými sĺz a bez okuliarov som toho veľa nevidela. „Ty si pila? Alebo je to nejaký blbý fór?“ spoznala som Nialla podľa hlasu. „Poď ďalej. Prepáč, ale neviem, kde mám okuliare, takže toho veľa nevidím. Ak by si ich náhodou niekde zbadal, bola by som ti neuveriteľne vďačná.“ Asi po piatich sekundách mi podal okuliare. Utrela som si oči a nasadila si ich. Vyzerala som s nimi ako magor ale čo už. „Prepáč, že som na teba kričala. Stratila som nervy. Ale prečo si vlastne prišiel?“ spýtala som sa a priniesla som colu, chipsy a poháre. Mala som to prichystané pre Jennifer, ale tá sa toho ani nedotkla.


Niall si vzal z chipsov, jeho očividne netrápilo, čo obsahujú. Potom mi objasnil dôvod svojej návštevy. „Musíme sa vážne porozprávať. Takto to už ďalej nejde. Vysvetlíš mi, čo máš za problém? To už ani nemôžem hrať na gitare bez toho, aby si mi klopala na dvere? Čo ti vlastne vadí na mojej hudbe?“ Uff, čo mu na to poviem? Pravdu určite nie. Že sa mi pri ich dojemných piesňach chce plakať? Že aj ja chcem, aby mi niekto niečo také povedal? To určite.
Musela som vyzerať dosť idiotsky, nič som nevravela, premýšlala som a pri tom fňukala ako malé decko. Nemohla som s tým však nič robiť, plač ma nechcel prejsť. Keď mu došlo, že asi nič nepoviem, ozval sa zas. „Počul som vašu hádku. Naozaj si myslíš, že sme teplí?“ Ako to povedal, záchvat plaču sa mi vrátil. „Pre-prepáč, ja... ja...ja som to tak ne-ne-nemyslela“ dostala som zo seba pomedzi vzliky. Sadla som si na postel a plakala. Nedokázala som prestať. „Mal...mal by si ísť...“ vykoktala som a dúfala, že hneď odíde. Neodišiel. Prečo neodišiel? Chce sa na mne smiať? Prosím, nech sa pobaví aj tak už som všetkým na smiech. Urobil však niečo iné, niečo čo ma šokovalo. Chytil ma okolo pliec a jemne objal. Nemohla som nijak zareagovať, aj keď by som chcela. Len som sedela a plakala. Veľmi dlho sa nič iné nedialo, len som plakala a on ma držal okolo pliec.


Asi po pol hodine som sa konečne spamätala. Vstala som, zložila jeho ruky z mojích pliec a odišla do kúpelne. Rýchlo som si pustila studenú vodu a opláchla tvár. Potom som sa vrátila k nemu späť. Musím mu to vysvetliť, nemám inú možnosť. „Ja... asi by som sa mala ospravedlniť. Za všetko. Viem, že som sa správala hnusne. Jednoducho... nemám rada tvoju hudbu, prepáč. A mrzí ma aj to dnešné ráno. Keď som do teba vrazila na chodbe. Mala som sa ti ospravedlniť, ale ponáhľala som sa do školy.“ Videla som na ňom, že ma chce prerušiť, no rýchlo som hovorila ďalej. Nebola som si istá či by som bola schopná znovu začať. Porozprávala som mu všetko, čo sa dnes stalo. Čo urobila Jennifer, ako mi praskli nervy... Sama som nechápala prečo. Prečo som to hovorila úplne cudziemu človeku. Ale pomohlo mi to, mala som pocit, že ma konečne niekto pochopí. „Prepáč“ tým som to ukončila. Nevedela som, čo ešte povedať. Len som rozmýšľala, čo si asi po tomto o mne pomyslí. „Pozri, ja-ja... myslím, že by si už mal ísť. Hneď!“ povedala som oveľa ostrejšie, ako som chcela. On iba na mňa neveriacky pozrel. „Pozri sa na seba, ako vyzeráš. Myslíš, že je dobrý nápad nechať ťa tu samú?!“ „Neviem, prečo by som tu nemohla zostať sama. Ak si si nevšimol, bývam tu. A doteraz som tu bola tiež stále sama a som úplne v pohode.“odvrkla som mu. Neviem, čo na tom bolo také vtipné, ale Niall dostal brutálny záchvat smiechu. Rehotal sa, zvalil na sa postel, potom sa zvalil z postele a rehotal sa na zemi. Ja som sa len na neho pozerala s otvorenými ústami.


Keď sa dosmial, a to bolo o dobrých päť minút, pozrel na mňa a povedal: „Ty mi chceš tvrdiť, že si úplne v pohode? Myslíš, že ti to uverím?“ a ďalší smiech. No ja som nechápala, prečo tu vlastne ešte stále je. Veď som mu to vysvetlila, ospravedlnila sa. Tak načo tu je? Dosmial sa. Mala by som niečo povedať, ale čo? Rozmýšľala som, ale predbehol ma. „Nepôjdeš ku mne? Môžme si pozrieť telku!“ zdvihla som jedno obočie a pozrela na neho pohľadom, značiacim niečo ako: ČO?! „Pozri, ja ťa tu samu nenechám. Ešte si niečo urobíš.“ „A keby som si aj chvíľu po tvojom odchode podrezala žily, prečo by ťa to malo trápiť?!“ „Trápilo by ma to, tým si môžeš byť istá. Ale prečo si taká? Chcem, aby sme sa normálne bavili, boli kamaráti a ty sa ku mne takto správaš.“ No, prečo sa takto správaš?! Vynadala som si v hlave. Veď má pravdu, nič ti neurobil, tak čo si hnusná?! „Prepáč,“ rezignovane som pokrútila hlavou. Chytil ma za ruku a ťahal za sebou. Pustil ma len na pár sekúnd, kým som zhasla a zamkla. Potom ma zas ťahal za ruku. „No tak poď, pozrieme si film, dobre?“ prikývla som, mala som vôbec na výber?! Keď odomkol, zostala som stáť v nemom úžase.


 Kikuš :)

7 komentárov:

  1. biedak Amy, ale dobre tej Jennifer naložila :D :D tak jej treba :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ježiš <3 To je tak úžasný..uplně tohle je povídka,kteoru sem potřebovala :D Je jiná,krásná,úžasná a ááá :) Si je uplně vybavuju...<3 Aňulíí

    OdpovedaťOdstrániť
  3. olee :O toto nie ! dalšiu hned! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. je to úplne úžasné :) poriadne sa do toho dostávam, takže len tak ďalej ;)♥♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. mrteeee chcem dalšiu prosím prosím je to úplne úžasné :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. jeeeej... ja chcem byt AMY

    OdpovedaťOdstrániť