sobota 25. augusta 2012

She knows my name 5.


Mama si to všimla hneď keď som sa pri dverách vyzúval. 
„ Niekto tu má dobrú náladu. Stalo sa niečo?“ Neprítomne som pokrútil hlavou, prešiel som do svojej izby a potichu som zatvoril dvere. Počul som ako mama hundre, zabudol som si odložiť topánky? To sa mi nikdy nestalo. Zuby som si umýval s hlavou v oblakoch, Pyžamové tričko som si obliekol naopak, ale ak by ma na to Safaa neupozornila ani by som si to nevšimol. Kým ležala pri mne v posteli, stále som bol mimo. 
„ Bozkáva sa dobre?“ Počul som jej otázku, neodpovedal som ale. V hlave som si premietal každú sekundu nášho prvého bozku. Aké sladké jej pery boli, ako jemne vanilkovo chutila a aký dokonalý ten bozk bol. Predstavoval som si to inak, ale realita bola o milión percent lepšia. 
„ Vnímaš ma vôbec? Zayn!“ Zdvihlo malé čiernovlasé dievčatko hlas. 
„ Prepáč mi to, som unavený. Mala by si si ísť ľahnúť Safi.“ Poslúchla ma, prešuchtala sa do svojej postele, počul som ako sa zakryla a kým začala spokojne a pravidelne odfukovať zašepkal som jej odpoveď.
„ Bolo to úžasné!“ Počul som ako sa usmiala, zívla a spokojne a otočila na druhý bok. Jej pravidelný dych ma tiež presunul do ríše snov. Snívalo sa mi o dievčati, ktoré u nás bolo na obede a najviac sa páčilo malej Safe. Obľúbila si ju, ja som ju miloval a jej srdce patrilo len mne. Bola to moja Barby. 
Nad ránom som na sebe cítil niečí pohľad. Hypnotizoval ma, neprestával a keď som si chcel cez hlavu pretiahnuť perinu jej malá rúčka ma zastavila. 
„ Je ráno vstávaj braček!“ Plán otočiť sa na druhý bok nevyšiel, pretože Safaa sedela na mojom bruchu a nevyzerala tak, akoby sa chystala odísť. Zatvoril som oči a spomínal na včerajší večer. Jej vôňu a zoznámenie sa s mojím otcom. Ako mu sebaisto podala ruku a s úsmevom prijala pozvanie na obed. Ja som sa bál odmietnutia a ona to prijala. Povedala mi, že sa teší a veľmi rada spozná moju rodinu. Rozmýšľal som aké to asi bude, až som sa znova prebral na Safinkine fňukanie. 
„ Kedy ju prinesieš domov. Chcem sa s ňou hrať, ukázať jej bábiky a prečítať si knihu. Zayn dones ju konečne domov.“ Zasmial som sa a jemne som ju prevalil vedľa seba. 
„ Chcem spať Safi, daj mi pokoj.“ Malá však vedela ako ma dostať z postele. Mala plán. 
„ Ty sa netešíš ako ťa znova pobozká? Netešíš sa, že ju uvidíš?“ Pýtala sa rýchlo a po arabsky. Odpovedal som jej tak tiež. 
„ Teším ale chcem spať. Chcem oddychovať a ty sa choď chystať do školy Safinka.“ Snažil som sa ju jemne odbiť, naozaj som si ešte chcel podriemať, vychutnávať si ten pocit, že to všetko bola realita a nie len sen. Naozaj som ju pobozkal, naozaj ma má rada. Znova Safin hlas. 
„ Prinesieš ju dnes?“ Stále som držal zatvorené oči a ležal som na bruchu s hlavou vo veľkých vankúšoch. Až kým do izby nevošla aj Doniya a nezačala do mňa rýpať tiež. 
„ To som zvedavá aj ja. Po našej škole sa hovorí, že je to namyslená fiflena, kedy ju donesieš?“ To už som mal vankúš na hlave a nepočul som nič, teda, aspoň som sa o to snažil. 
„ Doniya! Chcem spať! Je ráááno!“ Vyviedla ma však z omylu. 
„ Brraček je o päť pol ôsmej, Danny išiel okolo nášho baráku už pred desiatimi minútami, nemeškáš tak náhodou do školy?“ Po jej vete som vyletel z postele. V kúpeľni som sa umyl, obliekol do červenej károvanej košele a čiernych riflí a cestou cez kuchyňu som si vzal jablko, pobozkal som mamu na líčko a trielil som von. Musím tam byť prvý.

Barby
V momente keď ma Zayn Malik pobozkal sám som sa cítila tak, ako nikdy. Mikeove pery ma nikdy takto nebozkávali, jeho ruky ma nikdy nechytili tak ako Zayn. Keď mi vzal ruky do dlaní a sám si ich dal za krk, aby ma mohol pobozkať úplne som sa vznášala! Prekvapil ma tým, že sa bojím aby sa mi jeho rodina páčila. Skôr by som sa mala báť ja. On je iný, oni sú odlišní, ale to nič neznamená. Čo ak sa ja nebudem páčiť im? Čo ak ma neprijmú a nebudeme mať medzi sebou dobré vzťahy? Predsa len je to jediný syn v rodine, určite si ho strážia ako oko v hlave. Zamýšľala som sa nad tým, aké by to bolo keby sme spolu začali chodiť, ako by som vychádzala s jeho sestrami. Tma v izbe ma však zmohla natoľko, až som upadla do bezsenného spánku. V noci som sa budila, prehadzovala a pravidelne som kontrolovala koľko je hodín. Mám už vstávať? Bude ma čakať pred panelákom? Čo bude mať oblečené? Keď som konečne otvorila oči spolu s budíkom od Justina Biebra As long as you love me. Uvidím ho?! Vyletela som z postele. Rýchla sprcha, vlasy som si nechala voľne rozpustené padať na ramená, trochu mascary a klasická roztlieskávačská uniforma. Dnes svietilo slniečko inak, viac a vonku bolo teplejšie. 

Nervózne som preletela celým Bradfordom a zaparkoval som tam kde vera pred bytovkou. Zayn už sedel na lavičke a nervózne poklepkával nohou. Keď ma zbadal, postavil sa a široko sa usmieval. 
„ Dobré ráno, ako si sa vyspala?“ Och, aký je milý. Posadil sa vedľa mňa a venoval mi ten najkrajší úsmev aký som kedy videla. Vyzeral naozaj šťastne. Nechápem, ako sa mohol báť, prečo mal strach pred zoznámením ma s jeho rodinou. Musím sa ho to neskôr opýtať. Stáli sme na predposlednej križovatke pred cestou do školy, Usmieval sa v rukách na kolenách držal dve kávy a jahodové šišky, jednu tiež pre Dannyho. Raňajky. Prvú hodinu máme voľnú, rozhodli sme sa preto naraňajkovať sa v školskom parku. Danny sa škeril, otvoril mi dvere a s úsmevom sme všetci traja prešli do poloprázdneho parku. 

Celý deň som sa tešila len na obed. Dnešný rozvrh mi bol napriek, pretože ani jednu hodinu sme nemali so Zaynom spolu. Stretli sme sa pri skrinkách, potom pri toaletách a dejepis mal vo vedľajšej triede. Stále sa na mňa nežne usmial a pritom si hrýzol spodnú peru. Bol rozkošný, najradšej by som s ním odšila zo školy, ušla niekam na slnko a celý deň by som sa dívala do jeho nádherných čokoládových očí. Ešte dve hodiny! Na geometrii som musela sedieť s Mikom. Podarilo sa mi ignorovať jeho nenávistné ba až urazené pohľady, celú hodinu som si robila svoje poznámky a až keď nám profesor zadal spoločnú úlohu musela som s ním hovoriť. 
Nevedela som narysovať 3D obrázok tak ako to učiteľ chcel. 
„ Pomôžeš mi?“ inokedy by som sa nepýtala, Mike by to vzal sám a spravil by to teraz tu však bola veľmi zlá atmosféra a nepríjemná situácia. 
„ Neviem to tiež, popros toho svojho Pakistanca!“ Okríkol ma a ďalej si rysoval svoju polovicu. 
„ Ale ja to neviem, starý dobrý Mike by mi pomohol a ty..“ 
„ Nie Barby strápnila si ma pred celou školou len kvôli jednému idiotovi, ktorý sa na teba vykašle len čo získa popularitu! Nechápeš to?“ Nebolo to tak, musela som sa Zayna zastať. 
„ Nemáš pravdu, on ma má rád a pobozkal ma!“ Ach, ja debil nemala som mu to hovoriť. Už bolo neskoro. 
„ Pobozkal ťa? Nechala si sa bozkávať tým čiernym? Nikdy som si o tebe nemyslel, že sa až takto ponížiš! Si špina, presne taká istá ako on!“ Chcela som mu odporovať, no chytil moje pravítko, ktoré som držala v ruke a hnusne, šepky pokračoval ďalej. „ Ešte dnes sa postarám o to aby ťa vyhodili z klubu. Nemáš právo byť roztlieskávačka! Buď si s ním a roď mu deti! Potom ťa odvedie do jeho krajiny a spraví z teba otroka! Ja som ťa upozoroval, bránil! Je neskoro Barby môžeš si za to sama.“ V tom momente zazvonil zvonček, z očí sa mi vyliali slzy a Mike odišiel spolu s Jenifer a Antom na obed. Potrebujem objatie, Zayn prosím, povedz, že to tak nie je. 
„ Ahoj kráska.“ Prihovoril sa mi Zayn hneď ako som vyšla z učebne. Vyhýbala som sa mu pohľadom, no on mi strčil pod bradu dva prsty a zodvihol mi hlavu. 
„ Stalo sa niečo?“ Nemôžem mu to povedať, čo ak je to pravda. Nie, nemôže to byť pravda. Bili sa vo mne názory na tieto dve veci, bála som sa viac ako stretnutia s jeho rodinou. 
„ Nič, všetko je v poriadku ideme na obed?“ Pokrútil hlavou a spravil vec o ktorej sa mi ani nesnívalo. Pred celou chodbou zaplnenou futbalistami a našimi spolužiakmi ma k sebe pritiahol a objal ma. Zrazu som cítila ako zo mňa strach z Mikeových slov opadáva a ja viem, že verím Zaynovi. 
„ Povieš mi prosím ťa čo sa deje Barb?“ Z jeho očí sršala starostlivosť miešaná so strachom. 
„ Nie, len som mala nepríjemný rozhovor s Mikeom. Všetko je fajn, poďme jesť som hladná.“ Chytil ma za ruku a ja som videla aký je hrdý na to, že kráča so mnou. 

4 komentáre:

  1. jééééj :D strašne zlatí sú spolu a Mike je hrozná sviňa :D ale je to úplne dokonalé :) teším sa na ďalšiu :* píšeš geniáálne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. :O Mike je ale kus veľkej švine! :D Samozrejme, že by niečo také Zayn nikdy neurobil. :) zlaté to je strašne! Dokonalé :*

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mike je kus hajzla hnusného škaredého (určite je škaredý :D )...a Zayn, taký zlatý :D

    OdpovedaťOdstrániť